torstai 29. maaliskuuta 2018

Iloista Pääsiäistä!


 Pääsiäistä vietellään tänä vuonna reippaasti talvisemmissa tunnelmissa kuin vuosi sitten. Silloin tein asetelmia ulos, nyt en edes yritä. Siis tässäpä tämän vuoden koristeluja.



Pikkuneilikka on ihan lyömätön juttu, jos haluaa kestävyyttä. Nämäkin vaaleanpunaiset söpöläiset olen ostanut jo kolme viikkoa sitten, ovat saaneet rauhassa avautua ja muutama leinikki lisänä tekee kimpusta vähän juhlavamman.


Leinikkien kanssa samaan aikaan ostin hauskan kirjavat gerberat, mutta jo muutaman päivän jälkeen löysin ne allapäin, varret nuokahtaneina. Harmitellen leikkasin koko varren pois ja nyt ne jatkavat eloaan matalassa asetelmassa:)



 Kirpputorilta löytämäni ruukku ja jo kauan sitten ystävältä saadut  peikonpähkinän oksat sopivat mainiosti yhteen. Niihin löysin vielä sopivan pastelliset koristemunat, ihan täydellinen yhdistelmä!






 Enpä voinut vastustaa Honkkarireissulla heti ovenpielessä myynnissä olleita keltaisia hyasintteja, niin tuoksuvaisia, ihania!








Narsissit ja hennot eukalyptuksen oksat hain jo viime viikolla kukkakaupasta, mutta ovat olleet öisin viileässä. Sävyyn sopivat höyhenet löytyivät vanhoista varastoista.





Omaan pääsiäiseeni kuuluu tänä vuonna ehdottomasti runsaasti ulkoilua ja  läheisten kanssa yhdessäoloa, entäpä sinun pääsiäisesi, kuuluuko siihen perinteitä?

Rauhallista ja nautinnollista pääsiäisen aikaa! 


55 kommenttia:

  1. Aivan ihanat nuo keltaiset hyasintit. Tykkään myös neilikoista, kun ne kestävät niin kauan. Minun pääsiäiseeni kuuluu tänä vuonna flunssa. Minulla on talvilomaviikko ja se menee harmi kyllä sairastaessa. Ihanaa pääsiäistä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, toivotaan pikaista paranemista ja hyvää pääsiäistä sinullekin!

      Poista
  2. Ihanan keväinen on sinun pääsiäistunnelmasi. Onneksi kukista voi nauttia sisälläkin. Kasvihuoneen pääsiäiskukatkin pitää kuljetta sisätiloihin yöksi, vaivaa siitä on, mutta kasvihuoneen lämmittäminen tulisi turhan kalliiksi!
    Nuo keltaiset hyasintit ovat niin kauniita, niissä on juuri oikea keltaisen sävy! Viime vuonna minulla oli niitä, nyt ei ole kauppareissulla osunut silmiin, pitäisköhän poiketa vielä Honkkarissa 😉
    Pihapuuhissa, tai ainakin kasvarissa oleskelua kuuluu pääsiäiseen. Kiva kun on luvattu aurinkoista säätäkin.
    Kaunista ja virkistävää pääsiäistä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uudessa puutarhahuoneessa ei vielä ole mitään elävää, nytkin ollaan pääsiäinen mökkikulmilla, joten kasvari saa odottaa lämpimämpää aikaa. Nyt nautitaan ulkolusäistä! Mukavaa pääsiäistä teillekin!

      Poista
  3. Aivan ihanat asetelmat ruukkuineen ja maljakoineen.
    Hyvää pääsiäistä sinulle!

    VastaaPoista
  4. Ihanaa pääsiäistunnelmaa! Niin kauniita asetelmia♥ Pääsiäinen on kyllä kaunista ja värikästä aikaa! Leppoisaa pääsiäisen aikaa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsiäinen tuo mukavan lomasen ja juhlan tähän kevääseen. Saa rauhoittua, hiljentyä, koristella, kokoontua yhteen ja mitä vielä muuta mukavaa. Hyvää pääsiäistä sinullekin!

      Poista
  5. Ihania pääsiäistunnelmia <3 Kaunista! Mukavaa pääsiäistä <3

    VastaaPoista
  6. Niin nättejä asetelmia, ja tuo leinikin lisäys tuohon kimppuun on kuin kirsikka kakkuun :)
    Hyvää pääsiäistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Väkertäjä, leinikit tekevät tosiaan kimpusta kun kimpusta upeamman! Mukavaa pääsiäistä sinullekin1

      Poista
  7. Kauniita pääsiäisasetelmia!
    Hyvää pääsiäisenaikaa myös sinulle!

    VastaaPoista
  8. Niin kauniita pääsiäisasetelmia. Olen huomannut harmikseni ihan saman noiden gerberoiden suhteen että varret vettyvät tosi äkkiä ja kukkien kestokin on lyhyempi kuin ennen.
    Ihanaa ja aurinkoista pääsiäistä myös sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmittaa, kun kukkakaupasta ostaa ja maksaa useamman euron ja sitten kotona saakin huomata, ettei kukka kestänyt muutamaa päivää kauempaa. Onko tuo jalostamisen haasteita, ehkäpä. Kivaa pääsiäistä, aurikoa tosiaan piisaa:)

      Poista
  9. Meille tulee sukua ja ystäviä vierailulle pääsiäisen aikana. Lauantaina kulkee trullit virpomassa ja illalla poltetaan kokkoja. Meillä kukkii tete-, peruna- ja muut narsissit sekä valkoiset helmililjat. Hyvää pääsiäisenaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä siellä trulliaikaa, itse olen itä-Suomesta, ja trullit ja pääsiäiskokot oli ihan vieraita, vain virvottiin, ja sekin palmusunnuntaina. Mutta pääsiäisyönä lähdettiin pillejä soittelemaan ja toivottelemaan hyvää pääsiäistä. Kokkotulet kuuluivat vasta juhannukseen. Hauskoja nämä erilaiset perinteet:)Mukavaa pääsiäistä!

      Poista
  10. Sinulla todellakin on taito hyppysissä tehdä kimppuja ym. Meillä toivutaan kissojen steriloinnista. Hommaa ihan riittää valvoa kahta hoipertelijaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi voi, mutta tärkeä homma tuokin. Mukavaa pääsiäistä!

      Poista
  11. Oikein mukavaa ja rentouttavaa pääsiäsitä sinulle <3 Kauniisti olet saanut pääsiäisen esiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Satu, koristelu on niin kovin mukavaa:) Aurinkoista pääsiäistä sinullekin!

      Poista
  12. Ihania pääsiäiskoristeita ja kukkia! 💛 Tänä vuonna ulkokoristelut taitavat jäädä aika vähälle, niin kylmää on.
    Oikein hyvää ja tunnelmallista pääsiäisen aikaa Sirkku! 💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Riina! Näin ne vuodet vaihtelee, ja tuon pääsiäisen ajakohtakin vaihtelee, siksi tuntuu, että vuodet ovat erilaisia. Odotellaan muutama viikko, sitten voi jo kasvari muuttua kukkivaksi:)

      Poista
  13. Kaunista!
    Hyvää pääsiäisen aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maarit! Mukavaa pääsiäistä sinullekin.

      Poista
  14. Hianot pääsiääskoristelut!
    Meillei oo ittellä mitää erikoosia traditioota, mutta yleesesti lauvantaina on trullittelupäivä ja illalla sytytetähän kokot eli pääsiääsvalakiat. Lauvantaina tuloo omakki trullit käymähän.
    Mukavaa pääsiäästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä on ne hauskat trullit ja kokot. Muistan, kun opiskelukaverini aikoinaan kertoi kokoista ja naureskelin, että juhannukseenhan ne kuuluvat:) Näin meidän perinteet ovat erilaisia täällä Suomessa:) Mukavaa pääsiäistä sinulle ja lähimmäisillesi!

      Poista
  15. Oi, ihania asetelmia oletkin laittanut! ♥

    Meidän pääsiäinen kuluu hieman poikkeuksellisesti miettiessä seinä,- lattia ja -kattomateriaaleja, koska elämme remontin keskellä tällä hetkellä, heh.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marika! Silloin, kun remontti on meneillään, antaa vapaapäivät hyvää aikaa suunnitteluun. Tsemppiä remppaan!

      Poista
    2. Voi miten suloinen tuo pyllistelevä pieni kana tuossa metallitarjottimella! :) Minä tykkään aivan hurjasti kanoista, samoin kuin erilaisista kana-aiheisista koristehahmoista ja tuo pyylevä pyllistelevä kana osui heti silmiini :) ♥ Hassua kyllä en sitä huomannut kun viimeksi kuvat katselin läpi!

      Poista
  16. Tosi kauniita asetelmia olet valmistanut! Nuo keltaiset - oikean keltaiset - hyasintit ovat todella kauniita!

    Oikein kaunista Pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Saila, ihanaa, kun hyasinttejä saa nyt muissakin kuin joulun väreissä ja näin kevätaikaan. Tuoksuvat voimakkaasti, mutta minä rakastan niitä! Mukavaa pääsiäistä teillekin!

      Poista
  17. Kauniita kukkia ja asetelmia! Me olemme ihan kotosalla. Aurinkoista pääsiäistä, Sirkku!

    VastaaPoista
  18. Niin kauniita pääsiäis-asetelmia, ja paljon!
    Me ollaan mökillä ”huilimassa” arjen pyörityksestä.
    Ihanaa pääsiäistä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tuulikki, asetelmia on niin kiva tehdä! Mökiltä ollaan juuri eilen illalla palattu, ihanat oli säät!

      Poista
  19. Oi, onnellista ja iloista pääsiäistä sinne kukkien keskelle! Ihanat kimput ja asetelmat jälleen, olet niin taitava noissa. Ihastuttava uusi taustakuva suklaakosmoksesta. Neilikka on kyllä niin mahtava leikko, kaunis, halpa ja kestävä. Ja tuoksuukin vielä! Kovasti on nyt leinikit muotia, kauniita nekin, olen muutaman kerran ostellut. Meillä ei ole pääsiäistraditioita juurikaan, yhdessäoloa vain, se on niin ihanaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sametti Hortensia! Meilläkin pääsiäistraditiot ovat kadonneet sen mukaan, kun lapset ovat muuttaneet omilleen. Tämä vuosi mentiin mökillä ihan säiden vuoksi - ulkoilu upeassa säässä oli ihanaa.

      Poista
  20. Ihania pääsiäisasetelmia :) Leinikit on niin kauniita. Keltaiset hyasintit taisi olla ihan pääsiäishitti. Meillä ei ole mitään pääsiäisperinteitä, mutta usein ollaan pohjoisessa. Tällä kertaa lasketeltiin ja ulkoiltiin Vuokatissa upeassa auringonpaisteessa. Mukavaa pääsiäismaanantaita ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Liisa:) Keltaisia hyasintteja tosiaan näkyi monissa asetelmissa, olivat niin kovin ihanasti tuoksuviakin. Nyt olivatkin mitä mainioimmat hiihto- ja laskettelusäät.

      Poista
  21. Kauniita pääsiäiskoristeita ja asetelmia! Ihanan väriset nuo hyasintit. Hyvää pääsiäismaanantain iltaa ja aurinkoista alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tiiu! Minustakin nuo hyasintit ovat kovin keväisiä ja kauniita! Alkavasta viikosta taitaa tosiaan tulla jo kovin keväinen, ihanaa!

      Poista
  22. Mahtavat asetelmat!
    Minäkin pidän kukista, mutta silmäni eivät osaa sommitella niitä kuviin (tai maljakkoon) kovin hyvin. Mutta opettelu kannattaa aina :-)

    Liitynpä lukijaksi mielenkiintoiseen blogiisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, Susanna, kun tulit lukijaksi! Totta, uusien asioiden opettelussa on haasteensa, mutta jos oikein haluaa, niin opettelu kyllä kannattaa. Minä olen tänä talvena käynyt sekä kimppu- että valokuvauskurssilla, molemmat niin ihania!

      Poista
  23. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  24. Vastavierailulla! Kauniisti olet koristanut kotisi!

    VastaaPoista